020 - 686 80 80

Als een Veilige plek om te leren, werken en wonen voor deze mooie Stad in ons DNA zit, dan bedoelen wij ook een SCHONE stad natuurlijk!

100% elektrische surveillance in Amsterdam, al meer dan 700.000 Groene kilometers in amper 2 jaar door de stad.

Wij waren al langer geobsedeerd door de mogelijkheden van elektrische rijden, wij rijden immers veel korte afstanden en heel wat kilometers door Amsterdam. Wij besloten daarom in 2012 de proef op de som te nemen en samen met het team te onderzoeken of wij echt een bestaan zouden hebben op een actieradius van nog geen 100 km!?

Fluisterstil bewaken dat werd ons motto (zie twitter). We hebben in 2013 het bestaande surveillance wagenpark ingeruild voor 100% elektrisch aangedreven voertuigen met een gemiddelde actieradius van 100 km. We hebben 5 laadpalen laten installeren bij ons kantoor. In het begin hebben wij hilarische taferelen ondervonden bij het kantelen van ons team; elektrisch rijden vraagt een nieuw bewustzijn.

Inmiddels hebben wij, in amper 2 jaar, meer dan 700.000 elektrische kilometers gereden in Amsterdam en hebben daarbij een enorme hoeveelheid ervaring opgedaan met elektrische kilometers. Onze komende stappen zijn de uitbreiding van een zonnepaneleninstallatie voor krachtstroom en de vernieuwing en uitbreiding van het wagenpark. Inmiddels rijden er 8 100% elektrische voertuigen, goed voor meer dan 300.000 kilometer per jaar.

Wij zijn dan ook niet voor niets door de Stad opgenomen in de koplopergroep van “Slim en Schoon”. Een initiatief in samenwerking met de gemeente Amsterdam om ondernemers te stimuleren voor duurzaam vervoer. Wij zijn maandelijks te vinden op een van de bijeenkomsten van de koplopergroep. Wij beantwoorden dan graag uw vragen en delen onze ervaringen met u.

Waarom?

Wij willen dat de stad schoner wordt en de luchtkwaliteit beter. Wij dragen daaraan bij omdat wij hebben gekozen voor elektrisch rijden. Wanneer veel bedrijven ons voorbeeld volgen, dan zullen de bewoners van deze stad dat merken aan de kwaliteit van de lucht, die zij dagelijks inademen. We verkrijgen daardoor een gezonder leefklimaat. Dat is fijn voor onze generatie maar dat zijn wij ook verplicht aan onze kinderen en onze kindskinderen!

Onze mensen maken het verschil……, dat hoor je wel vaker, toch? Hoe doen onze zelfsturende teams dat dan?

Voeding
De beveiligingsbranche maar ook andere hulpverlenende en dienstverlenende beroepen vragen de benodigde conditie van lichaam en geest. Werktijden zijn veelal onregelmatig omdat het een 24/7 bedrijfstak is. Er wordt voortdurend een beroep gedaan op onze alertheid en onze scherpte. Ons team is zich hiervan bewust en doet dan ook veel aan beroepstrainingen zoals bijvoorbeeld: Beveiliger+, Profiling, Weerbaarheid, NLP communicatie of maat gemaakte opleidingen binnen onze Intersafe Security Academie.

Gezond eten met de schijf van 5
Van essentieel belang is het om ook zorg te dragen voor voldoende beweging en goede voeding voor de mensen binnen ons team. Wij zijn in 2011 gestart met het vertrekken van gezonde maaltijden welke voldoen aan de schijf van 5 en dus voldoende vitamine en bouwstoffen bevatten. Iedere werknemer binnen Intersafe heeft recht op deze dagelijkse avondmaaltijden. Door de dagshift wordt dagelijks gemeenschappelijk geluncht en ook deze lunch is bereid volgens de schijf van 5.

Bewegen
Sinds de verhuizing naar ons nieuwe hoofdkantoor in 2012 hebben wij gekozen voor de aanleg van een eigen gym en sportschool binnen het gebouw. Deze gym is voorzien van de meest geavanceerde apparatuur. Iedere medewerker van Intersafe kan hier dagelijks gebruik van maken en zelfs tweemaal per week onder begeleiding van een personal coach.

Zo zorgt het team voor grote prestaties en bewustzijn. Breed trekken van bewustwording, die dan ook in het verdere leven zal worden meegenomen.