020 - 686 80 80

BMI certificatie

donderdag 8 december 2016

brandbeveiliging-750x250

Het beheer van de brandmeldinstallatie (BMI) is in veel organisaties een zorgenkindje. De kennis over BMI verdwijnt vaak na een verandering (verhuizing, verbouwing of een medewerker die uit dienst gaat). Daar waar de brandmeldinstallatie verplicht is, worden onderhoud en branddetectie in de regel dan ook uitbesteed.

Om gecertificeerd te zijn, dient het onderhoud te worden uitgevoerd conform NEN 2654-1. Het is dus zaak dat de eigenaar en/of gebruiker van het pand, die verantwoordelijk is voor de brandveiligheid, een leverancier selecteert die aan deze norm kan voldoen. Dat geldt ook voor het signaleren van brand: bij certificatie verklaart het branddetectiebedrijf dat de BMI is ontworpen, aangelegd en opgeleverd in overeenstemming met NEN 2535.

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) publiceerde onlangs een webpagina met veelvoorkomende vragen op het gebied van BMI-certificatie. Volg de link om de antwoorden te lezen wanneer u zelf vragen hebt. Ook de pagina over BMI op de website van Intersafe vertelt meer over het beheer van de brandmeldinstallatie. Bel 020 – 686 80 80 voor verder advies of een vrijblijvende offerte!

020 - 686 80 80

Wil je liever teruggebeld worden?

Wij geven u graag een vrijblijvend advies over onze producten en/of diensten.