020 - 686 80 80

‘Geen Nood Bij Brand’ in zorginstellingen

donderdag 28 juli 2016

© Photo-Company.nl; contact before use

Wat moeten leidinggevenden, medewerkers en bewoners doen wanneer er brand uitbreekt in een zorgcentrum? Hoewel er steeds meer aandacht is voor brandveiligheid in deze instellingen, ontbreekt bij de betrokkenen vaak de praktische kennis over vluchtwegen en de risico’s op brand als gevolg van smeulende sigaretten of brandende kaarsen.

Zorginstellingen en Brandweer Nederland hebben daarom samen gewerkt aan een nieuw instrument voor monitoring van de brandveiligheid in zorginstellingen. Onder het motto ‘Geen Nood Bij Brand’ worden vijf thema’s behandeld: gedrag, kennis, organisatie, risicoperceptie en eigen inschatting. Aan de hand van ingevulde vragenlijsten wordt een adviesrapport opgesteld. Samen met de brandweer en (in de regio Amsterdam) Intersafe kunnen dan oplossingen worden gezocht voor de risico’s en de knelpunten.

De monitor is gratis beschikbaar voor alle typen zorginstellingen, zoals verpleeg- en verzorgingshuizen en instellingen voor mensen met een beperking. U kunt zich aanmelden via de link www.kmosolutions.nl/gnbb of u laten begeleiden door Intersafe: als specialist op het gebied van veiligheid voor zorginstellingen doen wij dat graag! Het invullen van uw gegevens op deze pagina is de volgende stap op weg naar een brandveilige zorgomgeving.

020 - 686 80 80

Wil je liever teruggebeld worden?

Wij geven u graag een vrijblijvend advies over onze producten en/of diensten.