020 - 686 80 80

Inbrekers komen vaak tweede keer terug

woensdag 18 oktober 2017

inbraak_Amsterdam_hoog

Het gebeurt met grote regelmaat dat bij mensen, die slachtoffer zijn geweest van inbraak, opnieuw wordt ingebroken. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars, dat op verzoek van RTL Nieuws ruim 300.000 claims onderzocht die zij binnenkregen tussen 2012 en 2016.

Het Verbond stelt vast dat bij één van de 12 inbraakclaims sprake was van een inbraak op een adres waar al eerder is ingebroken. Bij ruim de helft van deze claims kwamen de dieven terug binnen een jaar na de vorige inbraak. Volgens het Verbond lopen ook de buren van een huis waar is ingebroken in de periode daarna meer risico op een inbraak.

Deskundigen vermoeden dat er drie redenen zijn waarom inbrekers terugkeren naar een pand waar ze eerder zijn geweest. 1. Ze kennen de plek en weten waar ze bij de inbraak op moeten letten. 2. Soms komen ze terug voor bepaalde, waardevolle spullen. 3. Ze rekenen erop dat ze eerder gestolen spullen, die inmiddels zijn vervangen door nieuwe, opnieuw kunnen stelen.

Neem daarom tijdig maatregelen wanneer er bij u of uw buren is ingebroken. Denk aan voldoende verlichting, goede sloten en het aanleggen van een alarmsysteem met betrouwbare alarmopvolging door de meldkamer. Intersafe adviseert u graag over alle mogelijkheden voor inbraakpreventie!

020 - 686 80 80

Wil je liever teruggebeld worden?

Wij geven u graag een vrijblijvend advies over onze producten en/of diensten.