020 - 686 80 80

Opladers van smartphones vergroten risico op brand

dinsdag 21 november 2017

woningbrand

Het Verbond van Verzekeraars ziet een toenemend aantal gevallen van branden in woningen die zijn veroorzaakt door opladers. In zijn jaarlijkse Risicomonitor Woningbranden waarschuwt het Verbond voor de gevaren. “Het is verstandig om bij voorkeur op te laden als je er zelf bij bent”, zegt algemeen directeur Weurding.

Veel opladers werken niet goed. Vorig jaar nog verbood de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) de verkoop van 24 soorten vanwege brandgevaar. Om oververhitting te voorkomen, is het beter om de stekker er meteen uit te trekken als het apparaat opgeladen is.

Met name het opladen tijdens het slapen zorgt voor problemen. ‘s Nachts wordt niet tijdig de stekker eruit getrokken en een oververhitte telefoon of tablet onder een kussen of dekbed kan brand veroorzaken. De brandweer adviseert alleen originele opladers van de fabrikant te gebruiken, opgeladen apparaten direct van de oplader af te halen en de oplader uit het stopcontact te halen als er niks opgeladen wordt.

Brand voorkomen is beter dan blussen. Vraag Intersafe om advies voor brandbeveiliging! Onze specialisten weten alles over brandpreventie en het juiste beheer van uw brandmeldinstallatie. Bel 020 – 686 80 80 of vul het reactieformulier in!

020 - 686 80 80

Wil je liever teruggebeld worden?

Wij geven u graag een vrijblijvend advies over onze producten en/of diensten.