020 - 686 80 80

Politie gaat inbraken voorspellen

vrijdag 21 juli 2017

GEEF_INBREKERS_GEEN_KANS

Door het gebruik van Big Data verwacht de politie High Impact Crimes, zoals woninginbraak en overvallen, te kunnen voorspellen. Op dit moment loopt er een proef in Amersfoort. Op termijn wordt het Criminaliteit Anticipatie Systeem (CAS) landelijk ingevoerd.

Tot de gegevens die de politie combineert behoren onder meer eerdere inbraken in een wijk, de afstand tot de snelweg, de samenstelling van de bevolking en de mate waarin de woningen gemiddeld beveiligd zijn. De politie deelt alleen informatie over vormen van criminaliteit waartegen burgers zelf maatregelen kunnen treffen.

Het CAS werkt op basis van een indeling in gebieden van 125 bij 125 meter. Aan de hand van de gegevens geeft het systeem de kans weer op een inbraak gedurende de komende twee weken. Het huidige model kan 36,3% van de inbraken voorspellen.

De beste oplossing om de kans op inbraak te verminderen is een effectief alarmsysteem, waarbij meldingen direct via de meldkamer worden opgevolgd. Intersafe biedt beveiligingssystemen en alarmopvolging voor huis en woning in Amsterdam. Bel 020 – 686 80 80 of volg de link om contact op te nemen!

020 - 686 80 80

Wil je liever teruggebeld worden?

Wij geven u graag een vrijblijvend advies over onze producten en/of diensten.