020 - 686 80 80

Snellere en efficiëntere alarmopvolging

maandag 6 mei 2019

Hoe zorg je er nu voor dat een melding van het inbraakalarm zo snel en betrouwbaar mogelijk wordt opgevolgd door mobiele surveillanten? Dat de juiste surveillant ter plaatse gaat, met de juiste sleutels en instructies? En dat dit hele proces zo efficiënt mogelijk verloopt, met de juiste rapportage en zonder onnodige kosten? Meldkamer Securitas en beveiligingsbedrijf Intersafe uit Amsterdam hebben met hulp van automatiseerder SequriX daartoe hun systemen gekoppeld. Projectmanager Benjamin van der Meer van Securitas legt in een recent verschenen artikel uit welke voordelen dat precies biedt en waarom de responstijd belangrijk wordt verkort. Hij zegt onder meer:

“Via een VPN-verbinding gaan meldingen van Securitas via SequriX naar Intersafe. De SequriX software bepaalt op basis van gps- en statusgegevens automatisch welke surveillant het beste voor de alarmopvolging kan zorgen. Dit gebeurt op basis van een soort puntensysteem. Nabijheid, beschikbaarheid en het bezit van sleutels leveren punten op, waarna degene met de meeste punten het alarm toegewezen krijgt. Deze komt automatisch binnen op de smartphone van de surveillant en gaat vergezeld van instructies. De surveillant stuurt een bevestiging en meldt het als hij op de locatie arriveert. Ook zijn bevindingen kan hij eenvoudig doorgeven, waarna de SequriX-software zorgt voor een duidelijke rapportage aan zowel de meldkamer, als de eigenaar van het object. Als een surveillant een melding ontvangt die hij niet kan opvolgen, kan hij dat kenbaar maken, waarna de melding direct wordt doorgestuurd naar een collega die in de buurt is. Zodra het alarm is afgerond, kan de surveillant in de SequriX app digitaal controleren of het systeem van de klant weer is ingeschakeld, waarna de melding als afgehandeld kan worden beschouwd.”

Volg de link om het volledige artikel op Beveiligingsnieuws.nl te lezen. Wilt u meer informatie over alarmopvolging in de regio Amsterdam en over de abonnementen die daarvoor beschikbaar zijn? Neem dan contact met Intersafe op!

 

 

020 - 686 80 80

Wil je liever teruggebeld worden?

Wij geven u graag een vrijblijvend advies over onze producten en/of diensten.