020 - 686 80 80

Voorkom flipperen, hengelen en gaatjes boren

vrijdag 16 december 2016

beveiliging, amsterdam, alarminstallatie, alarmopvolging

In Nederland vinden wekelijks meer dan 1.000 inbraken plaats, ruim 60.000 per jaar. Inbrekers maken daarbij gebruik van een aantal methoden, zoals flipperen, hengelen en gaatjes boren. Vaak kunt u een inbraak voorkomen wanneer u alert bent en maatregelen neemt. “Door deuren consequent op het nachtslot te draaien en de sleutels uit het slot te halen, maak je het inbrekers al een stuk moeilijker” zegt Lilian Tieman van het CCV.

Meestal wordt gebruik gemaakt van het feit dat de bewoner zijn deur niet op slot heeft gedraaid of de sleutels in het slot heeft laten zitten. Bij het flipperen duwt de inbreker met een stuk plastic – bijvoorbeeld een bankpasje – de sleuf van het slot terug via de kier tussen de deur en de deurpost. Hengelen houdt in dat via de brievenbus de deurklink naar beneden wordt getrokken door middel van een stuk ijzerdraad. Bij het gaatjes boren wordt er in de buurt van het slot een gat geboord. Door dit gat kan met een hulpstuk de sleutel worden omgedraaid die de bewoner in het slot heeft laten zitten.

Andere tips van Tieman: vervang oude sloten en vraag advies aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in beveiliging, zoals Intersafe in de regio Amsterdam. Wij zorgen zelfs voor extra veiligheid door het aanleggen van een alarminstallatie en alarmopvolging via de alarmcentrale. Bel 020 – 686 80 80 om vrijblijvend een afspraak te maken!

 

020 - 686 80 80

Wil je liever teruggebeld worden?

Wij geven u graag een vrijblijvend advies over onze producten en/of diensten.