020 - 686 80 80

App van verzekeraar voorspelt inbraak

vrijdag 2 augustus 2019

Big data maakt steeds meer mogelijk. Zoals het voorspellen van de kans om slachtoffer te worden van een inbraak. Verzekeraar Interpolis heeft nu een app ontwikkeld, die dagelijks analyseert hoe het per postcodegebied staat met de inbraakfrequentie, seizoenspatronen, leeftijdsopbouw en gezinssamenstelling. Het zelflerend algoritme berekent aan de hand van deze data de inbraakverwachting voor het gebied.

Volgens de statistieken is de kans dat dieven uw woning betreden het grootst in de donkere maanden december en januari, het kleinst in juni. De vrijdag is bij inbrekers populairder dan de dinsdag. Onder de grote rivieren is het risico groter dan erboven. En rondom de schoolvakanties is altijd sprake van een piek, en dan met name in de voorjaars- en herfstvakantie.

De InbraakBarometer van Interpolis is te vinden op slimthuis.app/tools/inbraak en kan gratis worden gedownload. Wilt u tijdig maatregelen nemen en met behulp van inbraakpreventie ongewenst bezoekers buiten de deur houden? Neem dan contact op met de specialisten van Intersafe!

020 - 686 80 80

Wil je liever teruggebeld worden?

Wij geven u graag een vrijblijvend advies over onze producten en/of diensten.