020 - 686 80 80

Niet langer beveiligd via ISDN

maandag 13 mei 2019

De beveiliging van tienduizenden objecten in Nederland loopt via het Integrated Services Digital Network (ISDN). Deze techniek, een vorm van digitale telefonie, werd snel populair in de jaren ’90, maar is inmiddels ingehaald door nieuwe technieken. Reden voor KPN om per 1 september 2019 te stoppen met zijn ISDN1, ISDN2 en PSTN-meervoudige diensten.

Die stap heeft grote gevolgen voor alle alarmaansluitingen waarvan de meldingen via ISDN aan alarmcentrales worden doorgegeven. Deze aansluitingen zullen op korte termijn moeten worden overgezet naar PSTN-analoog of naar doormelding over IP. Als dat niet gebeurt, dan zijn deze locaties van het ene op het andere moment onbeveiligd. Het online platform voor security professionals vraagt deze week in een uitgebreid artikel aandacht voor het probleem.

In het artikel worden installateurs en verzekeraars opgeroepen om een veel actievere rol te nemen, ook voor wat betreft het hierover informeren van hun klanten. Particuliere Alarmcentrales (PAC’s) kunnen de installateurs hierbij ondersteunen. Tevens is het van belang dat zij overleggen met telecomproviders om er voor te zorgen dat betrouwbare alarmdoormelding gegarandeerd is.

Maakt de beveiliging van uw object in Amsterdam nog gebruik van ISDN? Neem dan contact met Intersafe op voor advies en een goede oplossing. De tijd dringt!

020 - 686 80 80

Wil je liever teruggebeld worden?

Wij geven u graag een vrijblijvend advies over onze producten en/of diensten.