020 - 686 80 80

Inbrekers slaan vaak toe rond Kerstmis en in het weekend

vrijdag 21 december 2018

inbraak_Amsterdam_hoog

Terwijl veel Nederlanders vrij zijn, maken inbrekers overuren. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Verbond van Verzekeraars na een analyse van de cijfers over de afgelopen vijf jaar (2013-2017), die zojuist zijn gepubliceerd. Voor de eerste maal geven die nu ook inzicht in de verdeling van inbraken over de dagen van de week.

Op vrijdag krijgen gemiddeld 226 Nederlanders bezoek van inbrekers, op zaterdag vinden gemiddeld zelfs 233 inbraken plaats. Uit de Risicomonitor Woninginbraken blijkt verder dat de kans om tijdens Kerstmis ongewenst bezoek te krijgen twee keer zo groot is als tijdens de rest van het jaar.

Mede dankzij goede voorlichting, zoals campagnes voorafgaand aan de zomervakantie en de donkere dagen voor Kerst, en professionele beveiligingsdiensten vertoont het totaal woninginbraken al meerdere jaren een dalende trend. In Amsterdam werden afgelopen jaar 54,2 claims per 10.000 huishoudens ingediend bij verzekeraars.

Goede inbraakbeveiliging helpt om de kans op een inbraak te verkleinen. Intersafe is u graag van dienst met beveiligingstechniek, meldkamerdiensten en mobiele surveillance. Bel 020 – 686 80 80 voor advies of neem online contact op voor meer informatie.

020 - 686 80 80

Wil je liever teruggebeld worden?

Wij geven u graag een vrijblijvend advies over onze producten en/of diensten.