020 - 686 80 80

Ruim 50 procent camerabeelden van slechte kwaliteit

maandag 30 april 2018

Bewakingscamera

Camerabewaking helpt om inbraak en criminaliteit te voorkomen. In toenemende mate worden beelden van beveiligingscamera’s ook gebruikt door de politie en het Openbaar Ministerie om misdaden op te lossen en verdachten op te sporen en te vervolgen. Het blijkt echter dat ruim 50 procent van de camerabeelden niet bruikbaar is als gevolg van de slechte kwaliteit.

Deze week trok de gemeente Kampen aan de bel: daar ontliepen recent enkele verdachten hun straf omdat de beelden van alle zeven beveiligingscamera’s in de binnenstad onvoldoende is. Justitie kon daarom de beelden niet gebruiken als bewijsmateriaal. De burgemeester heeft de verantwoordelijke bedrijven nu opgedragen om de kwaliteit te verbeteren.

Bedrijven, particulieren en overheden kunnen daar zelf wat aan te doen door het 9 punten plan van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) ter harte te nemen. Volg de link om daar meer over te lezen. U kunt zich natuurlijk ook laten adviseren door de beveiligingsspecialisten van Intersafe. Bel 020 – 686 80 80 of vul het contactformulier in voor meer informatie!

020 - 686 80 80

Wil je liever teruggebeld worden?

Wij geven u graag een vrijblijvend advies over onze producten en/of diensten.