020 - 686 80 80

Steeds minder politiebureaus

maandag 17 september 2018

Politieauto

De afgelopen vijf jaar zijn 191 van de 477 politiebureaus in Nederland gesloten. Dat blijkt uit een analyse van RTL Nieuws. De sluitingen zijn het gevolg van beleidskeuzes die zijn gemaakt in 2014.

Door bureaus te sluiten bespaart de politie veel geld. De gedachte achter het beleid is dat burgers ook online aangifte kunnen doen en dat agenten vooral zichtbaar op straat aanwezig moeten zijn. Ook worden bureaus vervangen door politieposten. Die zijn echter maar een beperkt aantal uren per week geopend, gemiddeld 8,4 uur, terwijl het publiek gemiddeld 53 uur bij een politiebureau terecht kan.

Volgens de plannen verdwijnen er tot 2025 nog eens 100 bureaus. Die worden grotendeels vervangen door politieposten, waaronder 30 posten in Amsterdam.

Voor beveiliging van bedrijf, winkel en instelling is het geen probleem dat er steeds minder politiebureaus zijn. De alarmsystemen, bewakingscamera’s en mobiele surveillance van Intersafe waken namelijk over uw veiligheid. De meldkamer schakelt pas de politie in als dat echt nodig is. Zo bent u niet afhankelijk van een ‘politiebureau in de buurt’. Neem contact op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden!

020 - 686 80 80

Wil je liever teruggebeld worden?

Wij geven u graag een vrijblijvend advies over onze producten en/of diensten.