020 - 686 80 80

Daarnaast is deze beheerder verantwoordelijk voor het goed functioneren van de brandmeld- of ontruimingsinstallatie. Hij heeft tot taak het dagelijks beheer van de installatie waardoor er ongewenste meldingen en storingen worden voorkomen.

In de eerste plaats bent u als gebruiker van een pand met een brandmeldinstallatie verantwoordelijk. De Europese norm NEN 2654 en 2654-1 schrijft voor dat de gebruiker van de brandmeldinstallatie een verantwoordelijke moet aanstellen. Dit noemen ze de Beheerder Brandmeldinstallatie, vroeger ook wel Opgeleid Persoon genoemd

Taken beheerder brandmeldinstallatie

Taken Beheerder Brandmeldinstallaie:
• Bij houden van het logboek
• Periodieke controles, zoals de maandelijkse en kwartaal controle
• Preventief onderhoud
• Instructie aan andere gebruikers over de bediening

Tevens houdt de beheerder controle op:
• Jaarlijks onderhoud van de brandmeldinstallatie
• Jaarlijks onderhoud en werking van blusmiddelen
• Jaarlijks onderhoud en werking van vlucht- en noodwegverlichting

Voordelen onderbrengen beheerderstaken bij Intersafe

Deze beheerderstaken kunt u ook onderbrengen bij Intersafe. Onze beheerders komen 1 keer per maand bij u op locatie voor de maandelijkse controle, daarnaast zullen ze na iedere 3 maanden de meer uitgebreide kwartaal controle uitvoeren.

Doordat wij uw brandmeldinstallatie beheren betekent dat ook dat wij 24 uur per dag voor u beschikbaar zijn bij vragen of calamiteiten. Wij houden zicht op alle verplichtingen met betrekking tot uw brandmeldinstallatie en zorgen dat de brandmeldinstallatie in de juiste staat blijft, waardoor u daar geen omkijken meer naar heeft.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van de Beheerder Brandmeldinstallatie? Of heeft u een andere vraag met betrekking tot uw brandmeldinstallatie? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 020-686 80 80 of via ons contactformulier zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Graag adviseren wij u over zaken die met uw veiligheid te maken hebben. Maak uw keuze uit de verschillende mogelijkheden.

020 - 686 80 80

Informeer mij vrijblijvend over beheer brandmeldinstallatie.